Kirjautuminen palveluunMSL Kulttuuritoiminta

Iso siika

Iso siika - tarinoita kalasta ja kalastamisesta

Maaseudun Sivistysliiton ja Maahenki-kustantamon järjestämä kalastusaiheinen Iso siika -kirjoituskilpailu päättyi 31.1.2013. Kilpailuun lähetettiin yhteensä 543 kirjoitusta. Kilpailun voitti torniolaissyntyinen Akseli Heikkilä tarinallaan Kadotetut suomut. Lisää tietoa kilpailun tuloksista. Kilpailun sadosta on koottu Iso siika -kirja.

Taustaa

Iso siika kirjoituskilpailun aihepiireinä olivat kalastus ja kalastamiseen liittyvät perinteet ja elämäntapa pohjoisen Suomen alueella. Kilpailuun kutsuttiin kirjoittajia, joiden kalaan ja kalastamiseen liittyvät kokemukset, ajatukset ja kirjoittamisen aiheet mielellään paikantuvat Pohjois-Suomeen.

Kilpailussa koottiin sekä tosipohjaisia että kaunokirjallisia kertomuksia, tarinoita ja muistelmia.

Kirjoituskilpailu on osa Maaseudun Sivistysliiton ympäristösivistyksen hanketta ja Poukama-hanketta. Ympäristösivistyksen hanke rohkaisee nauttimaan luonnosta, mutta samalla haastaa kohtuullisuuteen ja vastuullisuuteen luonnon käyttämisessä. Poukama on pohjoisen kalastuskulttuurin hanke, jossa kootaan kalastukseen liittyvää perinnetietoa nykypäivän käyttövoimaksi ja myös muotoilun ja designin innoittajaksi. Hankkeista löytyy tietoa nettisivuilta www.ymparistosivistys.fi ja www.poukama.eu.

Lisätiedot
Kirjoituskilpailuun liittyviä lisätietoja antaa kilpailun sihteeristö:
anne-maaria.saransalmi@msl.fi, puh. 0400 604 851
tiina.hoynala@msl.fi, puh. 0400 604 905
Sekä Poukama-hankkeen verkkosivut: www.poukama.eu/iso-siika/iso-siika-kirjoituskilpailu/  

Säännöt
Lataa tiedosto: "säännöt"